Betöltés

Hírek

Összes hír

Elindulunk!

A Zalaerdő Zrt. újraindítja járatait a Csömödéri Állami Erdei Vasút személyszálítási vonalain.

Nyári táborok

A Zalaerdő Zrt. szeretettel vár minden kedves érdeklődőt nyári táboraiba.

Visszatérünk...

A Zalaerdő Zrt. – Magyarország Kormányának rendelkezései alapján – fokozatosan visszatér a járványt megelőző szolgáltatásokhoz.

Hírünket folyamatosan frissítjük!

Ajánlattételi felhívás - TKGY

A Zalaerdő Zrt. nyílt ajánlattételi felhívást hirdet 2020. június 9. és 2020. augusztus 31. közötti időszakra a vagyonkezelésében lévő Tormafölde 15E erdőrészletben található, TKGY használati mód szerint kitermelendő faanyag lábon álló értékesítésére.

Online erdei iskolai sorozat indul a Madarak és fák napján

Papírfecske hajtogatása, a madár-konyha menüsora, az erdei gyógynövények titkai, erdei kabalák készítése – csak néhány téma az erdészeti erdei iskolák május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő, az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló online programjából.

Most érdemes beszerezni a téli tűzifát!

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. Az állami erdőgazdaságoktól legálisan kitermelt, súly helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek.

Viselkedjünk felelősen a természetben!

Országos jelenséggé vált, hogy a jó idő beköszöntével egyre többen választják a természetben történő időtöltést a pihenés egy formájaként, miután a koronavírus-járvány miatt a közösségi terek – így a többi között a parkok, a játszóterek, a sportpályák – látogatása korlátozott vagy nem lehetséges. A kirándulóknak azonban tudniuk kell azt is: ha nem viselkednek a természetben (amely szinte minden esetben vadászterület is) felelősen, veszélyeztetik annak élővilágát, a vadállományt, az okszerű és tervszerű vadgazdálkodást!

Óvatosabb léptekkel az erdőben

Az erdők látogatása a 2020. április 1-jén hatályos kijárási korlátozás értelmében nem tiltott. A turistautak, a parkerdők, az erdei tanösvények - amíg Magyarország Kormánya másként nem rendelkezik - továbbra is látogathatóak.

Miniszteri elismerések

Agrárminiszteri elismerést kapott id. Dr. Páll Miklós és Gráczki Elemérné.

Ajánlattételi felhívás rönk értékesítésére

Az ajánlattételi felhívások listáját folyamatosan frissítjük.

Irodalmi pályázat

A Zalaerdő Zrt. irodalmi pályázatot hirdet a Zala Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség „Zalai dombok-völgyek között” című rajzpályázatához kapcsolódva általános iskolások részére „Környezettudatosság a zalai dombok-völgyek között” címmel.

Rajzpályázat

A Zala Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség „Zalai dombok-völgyek között” címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolások részére.

Ajánlattételi felhívás apríték alapanyag értékesítésére

A Zalaerdő Zrt. az ajánlattételi felhívások listáját folyamatosan frissíti weblapján. 

Előállított fatermékek, választékok

A Zalaerdő Zrt. a kezelése alatt álló állami erdőterületeken éves szinten átlagosan cca. 320.000-350.000 nettó faanyagot termel ki és értékesít. A választékokat a Vevők igénye szerint készítjük fel és értéksorrendben értékesítjük.

Gyűjtött tűzifagyűjtés

A Zalerdő Zrt. a kezelésében lévő erdőkben a lakosság részére továbbra is lehetőséget biztosít tűzifagyűjtésre, az alábbi feltételek szerint.

Fásítási program a Zalaerdőnél

Hazánk erdőterületének növeléséhez a Zalaerdő Zrt. a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében mintegy 9 hektár erdőtelepítést végzett el 2019 őszén, 2020 tavaszán.

Fásítás

Indul az Agrárminisztérium Országfásítási Programja

Fa Book applikáció

Az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával hozta létre a Fa Book fahatározó applikációt. Az Android és iOS rendszerekben is ingyenesen elérhető alkalmazás 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget.