Betöltés

Természeti kincseink

Erdei tornapálya (Nagykanizsa)

Az erdei tornapályát a Nagykanizsai Parkerdő területén alakítottuk ki, mely kedvelt kiránduló és sporthelyszín. A tornapálya kialakításának célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson az ide látogatók számára, felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, a rendszeres mozgás, sportolás egészségben betöltött szerepére.


Az erdei tornapályát szabadidejükben változatos testmozgásra vágyóknak, iskolák, intézmények keretein belül sportolóknak, illetve az aktívan sportot űzők igen széles rétegének ajánljuk.
Az alkalomszerűen, illetve rendszeresen mozogni vágyók részére – harcot hirdetve a mozgásszegény életmód és a szabadidő hasznos eltöltésének szűkös lehetőségei ellen – ingyenesen kívánunk mozgáslehetőséget biztosítani a szabadban minden korosztály számára, szinte az egész év folyamán.
A tornaösvény berendezései kiválóan alkalmasak többek között erőfejlesztésre, az izmok átmozgatására, nyújtásra, az állóképesség, az egyensúlyérzék, a mozgáskoordináció és a dinamikus képességek fejlesztésére.

Az állomások információs tábláin mindenki megtalálhatja az életkorának, egészségi állapotának, fizikumának megfelelő gyakorlatok leírását.

Az erdei tornapálya állomásai

1. Hárommagasságú lépegető

2. Vízszintes létra

3. Tolódzkodó állvány

4. Kombinált bordásfal,

5. Dupla fekvőtámasz állvány

6. Szökdelő állvány

7. Párhuzamos korlát

8. Gerenda

9. Has- és hátpad

10. Alacsony állványpár

11. Húzódzkodó nyújtósor

Edzés futással egybekötve

Nagy kör 4545 méter (Csónakázó-tó körül, a gáton át)
Kis kör 1100 méter (tornapálya hossza, a tó mellett visszafelé)

További információ

Nagykanizsai Erdészet
8800 Nagykanizsa, Törökvári u.
Telefon: +3693537740
E-mail: nagykanizsa@zalaerdo.hu


Kapcsolódó galéria