Betöltés

Hírek

Újszülöttek erdeje Nagykanizsán

A Mintafásítás IV. keretein belül vette kezdetét az újszülöttek erdejének telepítése a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett 2023 márciusában.

A telepítésről Rosta Gyula vezérigazgató, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium főosztályvezetője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

A vezérigazgató ismertette a fafajok eloszlását: a területen 19.600 kocsányos tölgy, 2.800 magas kőris, 1.400 vadalma, 2.800 madárcseresznye és 1.400 vadkörte csemetét ültetnek el. A cserjés erdőszegély az erdőtelepítés nyugati oldalán, 727 kökény és 1.454 egybibés galagonya csemete felhasználásával készül el.

Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkárságának főosztályvezetője hangsúlyozta, hogy 1920 után több ütemben jelentős erdőtelepítési programok indultak hazánkban - a trianoni békediktátum után elveszített jelentős erdőterületeket pótolandó.

Az országgyűlési képviselő szerint a szaktárca erdőtelepítési programja azért is fontos, mert a jövő generációja számára őrzi meg a környezetet, a természet értékeit.

Rosta Gyula vezérigazgató, Kovács Ferenc főosztályvezető (AM), Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

További információ a Mintafásítás keretében végzett telepítésekről itt olvasható.