facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

 DVG5161Immáron két ízben nyerte el társaságunk a Magyar Termék Nagydíjat, amire nagyon büszkék vagyunk! Elsőként 2014-ben a LENPELL keményfa pelletért kaptuk meg, mely terméket a Lenti Fűrészüzemben állítjuk elő és forgalmazzuk. Olyannyira értékelte a zsűri ezt a portékát, hogy a klímabarát nívódíjat is a LENPELLNEK ítélték ebben az évben. A második díjat 2015-ben kaptuk, mégpedig a Zakatoló Erdei Iskola létrehozásáért, amely egy évvel korábban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az erdei iskola székhelye Csömödérben található, bázisát az úgynevezett guruló osztályterem, az oktatókocsi adja.

LENPELL keményfa pellet 2014
A ZALAERDŐ Zrt. terméke 2014-ben kapta meg a Magyar Termék Nagydíj elismerést, és mellé a klímabarát termék nívódíját. A Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek nyerhetik el, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez. A ZALAERDŐ Zrt. Lentiben található üzemében 1923 óta folyik fafeldolgozás, fűrészáru-termelés: a szélezetlen, szélezett fűrészáruból egyebek mellett előgyalult svédpadló, bútorléc, parkettfríz készül. Jelenleg összesen 16.000 m3 tölgy- és bükkrönköt dolgoz fel évente az üzem. A fafeldolgozás termékei FSC minősítéssel rendelkeznek. A pelletüzemet 2009-ben adta át a ZALAERDŐ Zrt. a Lentiben található fűrészüzem területén. A pellet fűrészporból és faforgácsból nagy nyomáson összepréselt tüzelőanyag, melyben kötőanyagként csak a fában található lignin szolgál. A tűzifánál alacsonyabb nedvességtartalmú, ezért hatásfoka is magasabb. A pellet a legkörnyezetkímélőbb fűtőanyagok közé tartozik, mivel hulladékfából, megújuló nyersanyagból állítják elő, valamint égetése során alig keletkezik káros anyag és kicsi a hamutartalma. Nem borítja fel a szén-dioxid-körforgást, hiszen ugyanannyi üvegházhatást okozó gáz szabadul fel, mint amennyit már megkötött a fa, illetve amennyi természetes korhadásával is felszabadulna. Az így előállított pellet 100 százalékban ökológiai termék. A termék 15 kilogrammos kiszerelésben, illetve Big-bag zsákban és ömlesztve kerül forgalomba.

Zakatoló Erdei Iskola 2015
A LENPELL keményfa pellet után ismét, 2015-ben is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat a ZALAERDŐ Zrt., ezúttal a csömödéri Zakatoló Erdei Iskola létrehozásáért. A díjat 2015. szeptember 3-án, csütörtökön vette át Rosta Gyula vezérigazgató, Gál Károly vagyongazdálkodási osztályvezető, Molnárné Vitális Anikó, az erdei iskola vezetője és Godinek-Tóth Anita pályázati referens az Országház Felsőházi Termében. A független szakértői testület javaslata alapján már 18. alkalommal ismertek el olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez. Az idén összesen 54 cég 57 terméke nyerte el a Magyar Termék Nagydíj Tanúsió Védjegy használatát, melyet egy évig díjmentesen használhatnak győztes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon. A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet (ma: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet; Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet Főigazgatóság), a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a TÜV Rheinland InterCert Kft., a WTS Klient Kft. írta ki és valósította meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Közbeszerzési Hatóság szakmai támogatásával. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa, ahogy eddig is, az idei évben is sok összetevős értékelési szempontrendszer szerint hozta meg döntését. A bírálók figyelembe vették többek között az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazását, a termékek biztonságosságát, újszerűségét, piacképességét, exporterejét, valamint a fogyasztóknak kínált plusz előnyöket. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat egyik kiemelt célja, hogy változtasson azon a Magyarországon is gyakori szemléleten, miszerint még mindig az ár jelenti a leglényegesebb vásárlási szempontot, melyet gyakran a minőség elé helyeznek. Valójában azonban az ellenőrzött minőségű (pl.: a Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott) termékek biztonságot, egészséget, tartósságot jelentenek, megvásárlásuk végső soron megtakarításokat eredményez. A Zakatoló Erdei Iskola 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára Csömödérben. Különlegessége a kifejezetten az erdei iskola számára épített oktatókocsi, mely egyfajta guruló osztályteremként működik, így nyújtva lehetőséget a diákoknak, hogy a különböző adottságú helyeken kijelölt megállóknál szakember segítségével tanulmányozhassák az erdők, rétek és vizek élővilágát. Az erdei iskola várja az érdeklődők jelentkezésé, az iskola által kínált lehetőségekről, árakról, jelentkezésről a Közjóléti tevékenységek/Zakatoló Erdei Iskola Menüpont alatt olvashatnak bővebben!

Mentés

Mentés

Mentés

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

foldmuv.miniszterium 3         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés