facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet678

Mentés

Mentés

Mentés

A bükkerdők mélyén található Szentpéterföldei-tó csodálatos erdei környezetben várja a kirándulókat, horgászokat. Akik több napon át maradnának nálunk, őket a Szentpéterföldei Horgász Lakban látjuk vendégül.

A 14,6 hektár nagyságú tó vízigényét a bő vízhozamú Töröszneki-patak és a csapadék biztosítja. Az egykoron haltenyésztéssel és récetartással hasznosított vízterület jelenleg kizárólag rekreációs igényeket szolgál, kiváló lehetőség horgászoknak. A tó keleti oldalán kialakított esőbeálló, padok és asztalok az ideérkezők kényelmét szolgálják.

A gazdag halállományú tó elismert a zalai horgászvizek között, melyen napi és heti területi jegy birtokában lehet horgászni a tó keleti oldalán. A ragadozó halfajok közül csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül compó, ponty és keszegfajok fogására van esély.

A tulajdonos által legnagyobb mennyiségben telepített halfaj a ponty, de állománya nem alkot szaporodóképes populációt. Alkalmanként compó, továbbá balatoni és kis-balatoni vegyes keszeg telepítésére is sor került. A tó csúcsragadozója a nyílt vízi élettér miatt a fogassüllő, de a part menti, vízinövényzettel, náddal és gyékénnyel benőtt részek a csuka számára is kedvezőek.

A békés halak közül a keszegfélék, a ragadozó halfajok közül a csuka és a fogassüllő is eredményesen szaporodik.


Információ:
Bánokszentgyörgyi Erdészet
Cím: 8891 Bánokszentgyörgy, Kossuth u. 12.
Telefon: 93/546-910
Fax: 93/546-914
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Kapcsolat

cim fH-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail f  kozjolet@zalaerdo.hu

Partnerek

  agrarminiszterium 3   erdeiprogramok logo   kisvasútra fel logo 2   OEE logo1   KANIZSATV     amierdonk   filmtar   filmtar 2      balatonfelvidek     erdiszallas logo   Máv-Start zt    OEE logo uj HUN


Mentés

Mentés

Mentés