facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet678

Mentés

Mentés

Mentés

A Kistolmácsi-víztározó csodálatos környezetben, könnyen megközelíthető helyen várja az érdeklődőket Bázakerettye és Letenye között.

A 11,2 hektár nagyságú völgyzárógátas tározót a Zalaerdő Zrt. jogelődje, a Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság létesítette 1989-ben. A tó kialakulása az 1980-as évek közepére nyúlik vissza, amikor olaj- és szénhidrogén-kutatás során egy geológiai robbantás következtében nagy vízhozamú forrás tört a felszínre, amely a Béci-patakkal együtt azóta is táplálja a tározót. A vízterület kedvező fekvésű, a település belterületéig nyúlik déli irányba. A családdal érkezők kényelmét büfé, kiépített szabadstrand és szabadtéri játékok szolgálják.

A tó változatos halállománya élménydús horgászatot tesz lehetővé, melyre napi és heti területi jegy birtokában a tározó mindkét oldalán lehetőség van. A ragadozó halfajok közül balin, csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül compó, ponty és keszegfajok fogására van esély.

A tulajdonos által legnagyobb mennyiségben telepített halfaj a méretes, háromnyaras ponty. A keszegfélék szaporodóképes populációt alkotva megalapozzák a ragadozóhalak táplálékát, valamint a horgászok fogási zsákmányának egy részét is képezik. A 2008-ban befejezett tórekonstrukciós munkákat követően a ragadozó halállomány kialakítása és növelése érdekében éves rendszerességgel előnevelt ivadékok telepítésére kerül sor. A víztározó csúcsragadozója a nyílt vízi élettér miatt a süllő és a balin, de a part mentén megtelepedő vízinövényzet, valamint az erdővel határos nyugati oldalon a belógó bokrok a csuka számára is kedvezőek.

A Lenti és Kistolmács között, bükk- és tölgyerdők között kanyargó Csömödéri Állami Erdei Vasút végállomása a tározó északi végénél található, ahol a Kistolmácsi Erdei Lak várja a több napra érkező vendégeket, horgászokat.


Információ:
Letenyei Erdészet
Cím: 8868 Letenye, József Attila u. 10.
Tel./fax: 93/544-900
e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

 

Kapcsolat

cim fH-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail f  kozjolet@zalaerdo.hu

Partnerek

  agrarminiszterium 3   erdeiprogramok logo   kisvasútra fel logo 2   OEE logo1   KANIZSATV     amierdonk   filmtar   filmtar 2      balatonfelvidek     erdiszallas logo   Máv-Start zt    OEE logo uj HUN


Mentés

Mentés

Mentés