facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

1a Zalaerdo Lenti

A ZALAERDŐ Zrt. (8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6., cégjegyzékszám: 2010040073, adószám: 11345178-2-20) nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Lenti fűrészüzemében 5 szárítókamrából álló konvekciós faanyagszárító berendezés gyártására és helyszíni telepítésére.

A beruházás tervezett megvalósítása (építési engedély függvényében): 2018.09.01-2019.03.31, a beruházó előteljesítést elfogad.

A pályázat összeállítása során kérjük a következő szempontokat figyelembe venni.

 • A pályázat benyújtásának módja: elektronikus levél formájában (cégszerűen aláírva, szkennelt formában) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címekre, magyar nyelven.
 • Benyújtás határideje: 2018. aug. 3. 12:00 óra,
 • Az árakat Euróban kérjük megadni, mely tételesen, tartalmazza a berendezések gyártását, helyszínre szállítását és fogadó alapra történő felépítését, beüzemelését, oktatást és az átadási megvalósulási dokumentációt is.
 • Fizetési feltételek, a megrendelő a munkák megkezdéséhez a szerződés megkötését követően,a szerződéses érték 30%-át kitevő előleget biztosít, előleg bekérő alapján, 5 napos fizetési határidővel, továbbá egy rész számlázási lehetőséget a szerződéses összeg 70%-áig (ebbe az előleg beleszámítandó),
 • A végszámla a megrendelő telephelyén megtartott sikeres beüzemelést követően nyújtható be,
 • A rész és a végszámlát a megrendelő 15 napos határidőre vállalja kiegyenlíteni,
 • Az ajánlatkérő fenntartja a jogot, ajánlatok megismerését, feldolgozását követően további információk bekérésére, tárgyalások folytatására. Továbbá, hogy a jelen pályázati felhívást az ajánlattételi határidő letelte előtt visszavonja, a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa, bármely jelen felhívásban meghatározott határidőt egyoldalúan, az ajánlattevők értesítése mellett módosítson.

Műszaki tartalom

 • A tervezett szárítókamrákat elsősorban keményfa (tölgy, bükk, kőris, stb.) fűrészáru (6-60 mm vastag, 20 mm hézaggal, rakásolva) szárítására tervezzük használni. Fontos szempont azonban, az anyag mély kondicionálása, feszültségmentesítése, mivel a feldolgozás során jellemzően három részre vágással lamella kerül előállításra a szárított termékből. Induló nedvesség tartalom 60 %-tól 6% végnedvességig.
 • Átlagos rakatméret, 1200 széles x 3000 hosszú x 1350 magas, tervezett kamrán belüli elhelyezés három rakat magasan, három rakat szélesen és öt rakat mélyen.
 • Ideális külső méretek (szerkezet függvényében) 5 db kamra egymás mellett (5*10,0m)*9,0m*4,1-4,2m álmennyezetig (szél*mély*mag), illetve szükség szerinti alapterületű hőközpont, kezelőhelység (vezérlések részére). Elhelyezési vázrajz mellékelve.
 • Kamra anyaga (tartók és lemez felületek egyaránt) csersavnak ellenálló alumínium ötvözet, min. 100 mm szálas szigetelő anyag, (vastagabb szerkezet opcionálisan megajánlható). Ajtók, kamránkét 1-1 db szervizajtó (900*1900), kamránként 1-1 db kézi mozgatású tolókapu maximális szabad nyílásmérettel egy db hidraulikus kiemelő szerkezettel. Esővíz elvezető rendszer.
 • A beszerzés során kiemelten fontos szempont a kamrák környezeti zaj kibocsájtása. A telephely határos a Lenti üdülő övezettel és a közelmúltban szigorítások történten a zajkibocsájtási értékekben, így min. 5 dB zajcsökkentést kell elérni. A kamrák szellőztetése tető szellőző, hangtompító elemekkel!
 • Kérjük a kamrák közvetlen környezetében várható hanghatás mértékét számszerűsítve bemutatni. A szárító zajkibocsájtásának mértéke a pályázat elbírálása során kiemelt szempont!
 • Opcionális tételként kérjük megajánlani, hő visszanyerő hőcserélő rendszer kiépítését is.
 • Nagy nyomású (kb.: 80 bar), két irányú párásító rendszer, a feszültségmentes egyenletes nedvességelosztás érdekében.
 • Fűtés: gőz fűtőközeg számára kialakítva, megtáplálás az üzem saját rendszeréről, távvezetéken keresztül a kezelő helyiségben elhelyezésre kerülő hőközpontról, melyet a megrendelő épít ki.
 • A szárítókamra építése, építési engedély köteles, az engedélyt a megrendelő kéri meg az általa megbízott tervező által elkészített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció alapján.

A szárító kamra szállítója köteles biztosítani (magyar nyelven, szerkeszthető formában) a szerkezet jellegrajzát, statikai ellenőrző számításait, alapozási előírásokat, a használatba vételi engedélyhez az elkészült berendezés első érintésvédelmi jegyzőkönyvét,  a beépített anyagok minőségét igazoló tanúsítványokat.

A kivitelezés folyamán elektronikus építési naplót kell vezetni magyar nyelven, ehhez és a kivitelezéshez a kivitelező részéről MV-É jogosultsággal rendelkező felelős műszaki vezetőnek kell rendelkezésre állni (alkalmazásban vagy szerződéses jogviszonyban).

 • A fogadó alapot és a közműveket (víz, gőz, elektromosság) a kamrák kezelő helyiségének belépési pontjáig a megrendelő biztosítja, az ajánlatban kérjük ismertetni a közművekkel szemben támasztott minimum követelményeket (pl.: gőzmennyiség, elvárt min. elektromos teljesítmény, stb.)
 • A berendezés CE minősítése alapkövetelmény.
 • Vezérléssel szemben támasztott követelmény, hogy internek kapcsolaton keresztül asztali PC-ről is menedzselhető legyen.

A pályázati anyagnak kötelezően tartalmaznia kell továbbá:

 • a mellékelten megküldött kitöltött felolvasólapot,
 • a megvalósítás tervezett ütemtervét,
 • a mellékelten megküldött nyilatkozatot, a teljesítésbe bevonni kívánt szakemberekről,
 • a mellékelten megküldött nyilatkozatot, a szerződéses érték 20 %-át meghaladóan a teljesítésbe bevonni tervezett alvállalkozókról,
 • cégkivonatot, aláírási címpéldányt (egyéni vállalkozó esetében vállalkozói igazolvány másolatát),
 • szakmai bemutatkozást, referenciákat az elmúlt 5 évből (2013-2018), min. két kamrás berendezés gyártására telepítésére, lehetőség szerint Magyarország területén,
 • a kamrák garanciális és garancián túli szervizeléséhez rendelkezésre álló szerviz és alkatrészellátás biztosításának módját,
 • pénzintézete nyilatkozatát, miszerint nincs, és nem volt sorban álló tétele az elmúlt egy évben.

Az ajánlatok elbírálása az ajánlattétel határidejének lejártát követő 15 munkanapon belül történik, mely időtartamot az ajánlatkérő egy alkalommal legfeljebb további 10 munkanappal meghosszabbíthatja.

Az ajánlatkérő egy hiánypótlási lehetőséget biztosít, legkésőbb az ajánlattételi határidő lejártáig. Az ajánlattételi határidő lejártát követően hiánypótlásra kizárólag az ajánlatkérő írásos felhívására van lehetőség, a felhívásban szereplő határidőre

Az ajánlatkérő a pályázat eredményét az ajánlatok elbírálását követő 10 munkanapon belül írásban közli valamennyi ajánlattevővel.

A szerződéskötés tervezett időpontja a jogerős építési engedély megszerzését követően (tervezetten 2018.szeptember hónapban).

Elvárt ajánlati kötöttség (ajánlat érvényessége) 3 hónap.

A pályáztatásról és a tárgyát képező eszközről felvilágosítás kérhető Gál Károly vagyongazdálkodási osztályvezetőtől, az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36304742120, +3693500252

 

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

foldmuv.miniszterium 3         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés