facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

faappAz Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával hozta létre a Fa Book fahatározó applikációt. Az Android és iOS rendszerekben is ingyenesen elérhető alkalmazás 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget. Egyszerűen kezelhető felülete minden meghatározott bélyeg után szűkíti a lehetséges fajok listáját, míg eljutunk a megoldásig, amit a fajról készült fotók segítségével ellenőrizhetünk. Az egyes fajokhoz a legfontosabb ismérveket bemutató leírás tartozik, ami többek között külön foglalkozik az Év Fájává választott fafajok ismertetésével is.

Ez a honlap a Fa Book fotóanyagát tartalmazza, fajonként a jellemző tulajdonságok (levél, virág, termés stb.) kiemelésével.

Az applikációt és az online fotótárat fejlesztő Országos Erdészeti Egyesület célja a hazai erdőkkel kapcsolatos ismeretterjesztés, az erdők gazdagságának és értékeinek megjelenítése. Míg az applikáció használatával túrázás során azonosíthatók az egyes fajok, és tudható meg róluk sok-sok érdekesség, addig jelen fotótár képei szabadon letölthetők, és a forrás megjelölésével (Forrás: Országos Erdészeti Egyesület) oktatáshoz, környezeti nevelési munkában, előadásokhoz, vagy tanulmányi versenyeken, bárki felhasználhatja őket.

A Fa Book fahatározó applikáció az alábbi linkekről Android és iOS felületekre egyaránt ingyenesen letölthető:
Google Play Store
iTunes

Jó böngészést kívánunk mindenkinek!

Országos Erdészeti Egyesület

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

agrarminiszterium         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés