facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

candle 2038736Déri János, a Lenti Erdészet kerületvezető erdésze 2018. április 30-án, életének 57. életévében elhunyt. Temetésén barátja, és kollégája, Kovács Gyula mondott búcsúbeszédet.

„Volt egyszer egy ember... Templomot épített az ő Istenének. Nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer meg ezer apró homokszemcséből, és a homokszemcséket köddel kötötte össze... és a templom nem dőlt le, mert az ember hittel a szívében építette.

Déri János, a mi Déri Janink a maga templomát nem márványból faragta és nem kőből, hanem fából építette. Sok száz hektáron, milliónyi csemetével, - nagyobb területen, mint a legnagyobb katedrális.

Ezen dolgozott egész életében, miközben évek jöttek, évek mentek, Ő egyre csak épített, amikor madárdaltól volt hangos a hernyéki erdő, és akkor, amikor a fák hulló levelekkel üzentek: itt az elmúlás.

Az erdész minden kikeletkor kicsit újjá születik a tavaszban, és belehal az elmúlásba, és mi most a virulás havában dermedten állunk koporsód mellett, bár tudjuk hogy nem haltál meg, csak elmentél, mert holnap is Rád emlékeztet a hernyéki erdő minden fája, távozásoddal mégis kicsit bennünk is elveszett valami.

A soproni gyönyörű diákévek után 1980-ban kezdtél el dolgozni a Lenti Erdészetnél. Hűséges ember voltál, maradtál az utolsó napig. Rövidesen összekötötted az életedet Magdival, melynek gyümölcseként született Péter és Zsófi. Gondoskodás, féltés, büszkeség – ahogy családodról beszéltél. Édesapád korai halála nagyon megrázott. Kicsi gyermekkorodtól Ő oltotta beléd az erdő szeretetét, ami a végsőkig megmaradt. A család és a munka töltötte ki életedet.

Utolsó beszélgetésünk hetekig kísértett, végtelen szomorúság volt Benned. Nem tudtam elképzelni, mi bánthatott meg, vagy ki bánthatott meg ennyire.

Most már tudom, hogy akkor már arra az útra készültél, ahonnét nem vezet visszafelé ösvény. Mert mi mindnyájan, a kollégáid, a vidám természetű Déri Janit ismertük a soproni diákévek alatt éppúgy, mint a Lenti Erdészetnél… aki mindenkinek segített, de nem igazán kért segítséget, és csak a jóban osztozott velünk, még súlyos betegségét is magában hordozta, miközben a végsőkig dolgozott.

Nem tudtuk, hogy ekkora a baj, és mi egyre vártunk, de helyetted egy hír jött: Déri János a Lenti Erdészet erdésze visszaadta lelkét Teremtőjének.

Kedves Jani! A Lenti Erdészet kollektívája, barátaid és a soproni osztálytársaid nevében búcsúzunk tőled.

Adjon az Isten lelkednek békét és testednek nyugalmat!”

(Kovács Gyula)

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

agrarminiszterium         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés