facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

kullancsnagy

Néhány hete a tavasszal együtt beköszöntött a kullancsveszélyes időszak is. A teljesség igénye nélkül szeretnénk mi is felhívni mindenki figyelmét a megelőzésre.

Tévhit, hogy csak azok vannak kitéve kullancscsípésnek, akik sokat tartózkodnak a szabadban munkájuk, avagy hobbijuk miatt. A kullancsok városi környezetben, így parkokban, játszótereken, kutyafuttatókon, strandon, minden egyéb zöldterületen előfordulnak, és nem válogatnak a gyerekek és a felnőttek között.

Azt senkinek nem javasoljuk, hogy a kullancsoktól való félelem miatt otthon maradjanak a négy fal között, hiszen a kirándulás, a túrázás örömeit kár lenne emiatt nem átélni.

Néhány jó tanács a megelőzéshez:

  • Viseljünk zárt, de szellős ruházatot, zárt cipőt, a fejünket érdemes kalappal, vékony sapkával védeni!
  • Használjunk kullancsriasztó szereket (a használati utasítást figyelmesen olvassuk el)!
  • Tartsunk rendben saját kertünket, birtokunkat!
  • Minden egyes szabadban töltött alkalom után vizsgáljuk át testünket, főként a hajlatokat, és ehhez ne szégyelljünk segítséget kérni! A levetett ruházatot sem árt átnézni!
  • Amennyiben kullancsot találunk magunkban vagy másban, azt kizárólag szakszerűen távolítsuk el, gyógyszertárban található csipesszel! Ne nyomkodjuk, csavarjuk ki, mert ezzel növeljük a fertőzés kockázatát!
  • További tanácsokat is kizárólag megbízható forrásból fogadjanak meg!

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

foldmuv.miniszterium 3         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés