facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet678

Mentés

Mentés

Mentés

erdovarazs

Az erdők varázslatos világába kalauzoltuk el szeptember 9–10-én a budapesti Szabadság térre érkező több ezer érdeklődőt, akik a 22 állami erdőgazdaság közös családi napjára látogattak el. A rendezvény hagyományteremtő céllal dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kezdeményezésére – az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében – jött létre idén első alkalommal.

„A rendezvény fontos küldetése, hogy a hazai erdő- és vadgazdálkodás eredményei, a közjót szolgáló fejlesztések és beruházások minél több emberhez eljussanak. A kormány célja, hogy minél többen megismerjék nemzeti kincseinket, erdeinket, rálássanak a mai magyar erdőgazdálkodás kihívásaira, találkozzanak az erdőkért élő és ott dolgozó szakemberekkel, az erdészekkel is” – mondta megnyitójában az agrárminiszter. A kétnapos rendezvényen erdész szakemberek 11 sátorban mutatták be az állami erdőgazdaságok tevékenységét, társadalmi szerepvállalását az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság tartott az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapuló színvonalas bemutatót egy-egy fontos erdészeti tevékenység témájában. A természetvédelem, az ökoturizmus, az erdei növény- és állatvilág, az erdők ehető kincsei, az erdész különleges munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megelevenedtek az interaktív foglalkozásokon.

Társaságunk a SEFAG Zrt.-vel közösen a Vadkaland című sátorban vadgazdálkodás, erdő és vad, erdei állatok témakörben szervezett játékos programokat az érdeklődők számára. Az állatpreparátumokkal, fotókkal feldíszített sátorban a látogatók többek között kézbe vehették az agancsokat, szarvakat, kvízjáték keretében próbára tehették tudásukat, kirakózhattak, szalvétatechnikával díszíthettek kavicsot, megismerhették az állatcsaládok tagjainak elnevezéseit, természetes anyagokból készült társasjátékokkal szórakozhattak.

Az első napon több mint ötszáz regisztrált kisiskolás látogatott el osztályával a rendezvényre, szombaton pedig elsősorban családok érdeklődtek az ingyenes, gyermekek és felnőttek számára egyaránt élményt nyújtó programok iránt. A rendezvény színpadán mindkét napon állatbemutató, gyermekkoncertek, ismert előadóművészek és együttesek fellépései szórakoztatták a közönséget. Emellett kerékpáros akadálypálya, ugrálóvár, népi játszótér, erdei étel- és italkóstoló várta az érdeklődőket.

A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, sok pozitív visszajelzést kaptunk a látogatóktól, gyermekek és szüleik egyaránt aktívan, örömmel vettek részt a foglalkozásokon. Az állami erdészeti társaságok közjóléti szerepvállalásának ilyen módon való bemutatására Budapest belvárosában eddig még nem volt példa, de a rendezvény sikere azt mutatja, hogy egy hiánypótló esemény valósult meg a Szabadság téren, és jövő szeptemberre is meghívót kaptunk a második Erdővarázsra.

Fűrné Kinsztler Anita

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

foldmuv.miniszterium 3         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés