facebook  google  instagram logo  twiter  youtube  kozjolet345

Mentés

ÜDVÖZÖLJÜK A ZALAERDŐ ZRT. HONLAPJÁN
...

Trófeaszemle Pintér Csaba

A szeptemberi szarvasvadászat sikere a vadgazdálkodási ágazatra nézve meghatározó jelentőséggel bír. Augusztus második felében már meg-megszólalt egy-egy bőgő bika a nyárvégi éjszakában, majd szeptember közepére elérte csúcspontját a bőgés.

Az utolsó pillanatban érkezett lemondások miatt a vadászházainkat nem sikerült mindenhol teljesen megtöltenünk. Bár az elmúlt év sikerei, a folyamatos reklám, a vásárokon való részvétel hatására mindig több és több megkeresés érkezik hozzánk. Az igényes vadászok szívesen látogatnak el a Zalaerdőhöz, ahol szakszerű, figyelmes és eredményes vendég-vadásztatásban részesülnek.

A tavalyi vadászterület-megújítások után, napjainkban részvénytársaságunk közel 10 000 hektárral kevesebb területen gazdálkodik. A terület csökkenése a gímszarvasterítékben is éreztette hatását. Szeptember hónapban 130 darab gímagancsot vittünk el bírálatra. Pontszám alapján a legnagyobb trófeájú gímbika a Bánokszentgyörgyi Erdészetnél szeptember 11-én esett Zsernoviczky István hivatásos vadász kíséretében. Tömege az országos bírálaton 15,28 kilogramm, CIC pontszáma 252,87 volt. Ez az agancs volt egyben az országban az idén legtöbb bírálati pontszámot elért trófea is!

A 2002 óta hagyományosan megrendezésre kerülő trófeaszemlénket ezúttal október 12-én tartottuk a Szentpéterföldei Vadászháznál. A kiállított 108 darab gímtrófea átlagon felüli terítéket mutatott, az összes bírált trófeából 23 darab aranyérmes (18%), 46 darab ezüstérmes (35%), 35 darab bronzérmes (27%) és 26 darab érem nélküli (20%) minősítést kapott. A szeptemberi átlagsúly 7,76 kg/db, az érmes átlagsúly 8,48 kg/db volt. Az agancsok formagazdagsága, a 15 kilogrammos tömeget meghaladó páratlan 24-es látványa különlegességnek számított. A tárlaton bemutatott egyedek fényképeit és bírálati lapjait a 17. trófeakatalógusunkban foglaljuk majd össze, melynek megjelenése az év végére várható.

Munkánk elismerését talán az fejezi ki legjobban, hogy a jövő évi szeptemberi szarvasvadászati lehetőségből 95 darab elejtésére már most előjegyzéseket kötöttünk. Bízunk abban, hogy vendégeink jó hírünket viszik magukkal, és amikor visszatérnek, hívnak magukkal másokat is!

Páll Tamás
vadászati felügyelő

Közérdekű információk és letölthető anyagok

Kapcsolat - Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság

cim f H-8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6.
tel f +36-93/500-200
mobil +36-30/474-2115
fax f +36-93/500-250
mail fzalaerdo@zalaerdo.hu

Partnerek

agrarminiszterium         OEE logo1   KANIZSATV      filmtar   filmtar 2   zt    erdomezo           vadaszkamara1  amierdonkMentés